Hidalgo-Sadler

Hidalgosadlerne har i flere år været et billigere alternativ til fx Balounsadlerne. De har været meget svingende i pasform og kvalitet, men som på hele markedet for bomløse og fleksible sadler er der sket en løbende udvikling, og de nyeste modeller fra Hidalgo er faktisk blevet rigtig fine og med fornuftig pasform. Jeg har endnu ikke fundet en sadel, jeg er så begejstret for som Balounsadlerne, men de nye udgaver af Hidalgosadlerne er absolut et alternativ.

Sadlerne er ifølge producenten lavet med såkaldt læderbom. Min opfattelse af dem er dog, at de er noget fastere i det, end jeg umiddelbart forestiller mig om en læderbom. De er fleksible og uden kopfjern, men de kan ikke foldes på midten... flekser nok i længderetningen nogenlunde som bomsadler med fleksbom. De er forstærket i kammeret over manken, så der er masser af plads til heste med mere manke, men stadig uden kopfjern, så der er virkelig meget skulderfrihed.

Sadlerne skal rides cirka en måned før de opnår den rigtige smidighed og tilpasser sig hestens facon.

Jeg har ikke hele Hidalgos sortiment på lager, men har typisk nogle enkelte modeller som demosadler.

De fleste af sadlerne - især de spanske er bygget på samme måde, bare med udformning af sadelklappen til forskel, her kan man altså sagtens afprøve sadlens funktion i en anden model end man har forelsket sin øjne i ;-)

Pt. har jeg Hidalgo Venice Spezial (dressursadel), Hidalgo Valencia 2 (den billigere - og efter min opfattelse bedre baroksadel), Hidalgo London (kombi/springsadel) og Hidalgo Stockholm (islændersadel) - alle fire er den nye udførelse, som fungerer bedre end det meste af det de tidligere har sendt på markedet...

Hidalgo venice spezial, bomløs dressursadel, dressursadel med læderbom, fleksibel dressursadel

Hidalgo Venice Spezial - pris 9800,-

Dressursadel med sadelpuder sat på med velcro. Indvendige knæstøtter sat på med velcro og lange gjordstropper. 

Hidalgo Stockholm, islændersadel bomløs dressursadel, dressursadel med læderbom, fleksibel dressursadel, fleksibel islændersadel, bomløs islændersadel

Hidalgo Stockholm - pris 9800,-

Hidalgos islændersadel med stor udvendig knæstøtte og sadelpuder sat på med velcro. Let svajet underside, gør sadlen mest velegnet til korte heste med et vist svaj i ryggen.

Hidalgo London kombisadel, fleksibel kombisadel, bomløs kombisadel

Hidalgo London - pris 9800,-

Hidalgos kombisadel, med ruskindssæde og sadelpuder sat på med velcro. Indvendig knæstøtte og korte gjordstropper.

Hidalgo Valencia 2, bomløs baroksadel, fleksibel baroksadel, baroksadel med læderbom

Hidalgo Valencia 2 - PRIS 7000,-

Hidalgos spanske sadel - en af mange, men den som jeg har erfaring med passer bedst til hestene og som ligger bedst i balance. Sadlen fås i to udgaver normal og shorty.

Fås i sort og brun med ruskindssæde og sadelpuder, der sidder på med velcro.

Normal har et sæde på ca 32 cm mellem for og bagsvidsel. Den passer buksestørrelse op til ca 42/44 - og også mindre, hvis man ikke har behov for så meget støtte.

Shorty har et sæde på ca 30 cm og passer buksestørrelse op til ca 40 måske 42. Shorty har korte sadelklapper, lidt ligesom Epona-sadlen.

 

Har i øjeblikket nogle enkelte sadler af tidligere udgaver på tilbud til oprydningspriser.

Fælles for de tre sadler er at de egner sig godt til heste, hvor sadlen har tendens til at falde fremover og ligge i forvægt.

Jeg har sadelpuder i forskellige længder typisk 42 og 44 cm.

Jeg har pt en let brugt demosadel til salg af model Barocco.

Sadlen er i sort ruskind som på billedet og med sadelpuder på 42 eller 44 cm

Normalpris 11.200 (demo 8000,-)

"Hidalgo Valencia Spezial style edition"

Har pt en meget let brugt demosadel til salg. sadlen er mørkebrun.

Egner sig godt til en hest med højt lansemærke, hvor sadlerne har tendens til at synke ned fortil og trykke på mankebenet.

Normalpris 10.900,- (demo 8000)

Hidalgo Valencia Spezial shorty

En tidligere udgave af Valencia-sadlen.

Sadlen er sort med ruskindssæde. Den er cirka 30 cm lang i sædet.

Jeg har to sadler den ene med korte sadelklapper og sølvfarvede beslag, den anden med lange sadelklapper og messingbeslag.

Leveres med sadelpuder på 42 eller 44 cm.

Normalpris 10.200,- (oprydningspris 6500,-)