Butterflysadlen er nytænkning!

Jeg har de seneste år sværget til sadler uden kopfjern, da jeg oplever at hestene får en langt større bevægelsesfrihed, når der ikke er kopfjern i sadlen.

Butterflysadlen har løst problemet med kopfjernet på en yderst genial måde. Kopfjernet er lavet som et dobbelt hængsel, der åbner både fremad og til siden, så hesten ikke begrænses i sin skulderbevægelse - så sværger man til en bomsadel, er Butterflysadlen et rigtig godt bud. 

Butterflysadlen er udformet lidt anderledes end traditionelle sadler. For nogle kan det kræve en smule tilvænning... fx er forsvidslen skåret meget langt tilbage for at tilgodese heste med et højere lansemærke. Det kan derfor føles som om der ikke er så meget sadel foran en. Men mærk forskellen i hestens bevægelser... 

 

 • Butterfly model Scharf - pris fra 20.500,-
Butterflysadel, butterfly sadel, butterflysadlen, butterfly dressursadel, Butterfly Mary

Butterfly Mary dressursadel - Pris fra 20.500,-

Butterfly Mary kombisadel - pris fra 20.500,-

​Butterfly®: til den krævende rytter

 • Fleksibel sadelbom med tredimensional tilpasning til alle hestens bevægelser - fra skridt til den højeste samling
 • Uden kopfjernets stivhed ved hestens skuldre
 • Passer til så at sige enhver hest - fra pony over varmblod til koldblodsheste
 • Ompolstring af sadlen på grund af forandringer i muskulaturen bliver overflødig 
 • Enorm skulder- og rygfrihed, og dermed ingen smertefulde trykpunkter ved trapezmusklen
 • Close-Contact-sæde
 • Muliggør mere kadancerede bevægelser med større afskub på grund af den øgede løsgjorthed
 • Stødabsorberende, rygvenlig membran giver rytteren et komfortabelt sæde
 • Alle metaldele i rustr´frit stål, ingen vedligeholdelse af bøjleophæng, gjordstropperne er af det yderst slidstærke LEMICO®

Tre meget forskellige heste - Én sadel

Butterfly Mary!

 • Haflinger
 • Varmblod og 
 • Sydtysk koldblod

Sadelbom-systemet

På forsvidslen bliver forskellen fra en traditionel sadel med kopfjern ekstra tydelig.

Butterflysadlen er skåret langt tilbage, da der ikke er noget konventionelt kopfjern i. For at skabe stabilitet er der en slags kopfjern umiddelbart foran rytterens sæde. Det er uden de traditionelle "ben" og sidder meget langt tilbage, hvor det ikke kan give tryk på ryggen eller skulderbladene. Sadelbommens fleksibilitet giver bevægelsesfrihed og tillader opbygningen af skulder- og rygmuskulatur.

 

Det hængslede kopfjern er ultrafleksibelt - men i nye sadler skal læderet "rides lidt til" før man får den fulde smidighed - tillad derfor ca en måneds ridning før sadlen er helt ideel.

 

Korrekt opsadling

Den korrekte opsadling er grundlaget for hestens og rytterens tilfredshed; derfor anbefaler vi at undlade at bruge underlag første gang Butterfly-sadlen lægges på hesten. Således sikres det, at man bedre kan mærke sadlens korrekte placering.

 1. Læg Butterfly®sadlen præcis som en konventionel sadel fremme og skub den bagud på hesten
 2. Skub sadlen bagud til den selv glider i den rigtige position. Lansemærket og rygkammen ligger fri
 3. Føl efter hestens skulderblade nedenfor mankebenet og føl sadlens bevægelige del af kopfjernet - der skal ligge bag skulderbladene.
 4. så spændes gjorden - og efterspændes som normalt.

Gjorden bør i øvrigt spændes ca lige meget i begge sider for at opnå et ensartet træk omkring hestens brystben - brug gerne en gjord med et bredt bærestykke og gerne med elastik i begge sider (vær dog opmærksom på at der er meget stor forskel på kvaliteten af elastik og at jo længere nede ved midten af gjorden elastikken sidder des større effekt føler hesten

 

Sadlerne er som standard udstyret med et dybt sæde, men kan efter ønske også leveres med et halvdybt sæde. Ligeledes kan der også leveres en krans af krystaller på bagsvidslen.

Knæstøtterne sidder på med velcro og kan udskiftes og placeres så det passer den enkelte rytter.

Sadelklappen er som standard lavet af tykt svineskind fra  Tyskland, men kan bestilles i en ekstra tyk dobbeltsyet, polstret kalveskind

Alle sadler fås i sort og mørkebrun med mulighed for at tilkøbe piping i sølv eller brun